Subscribe

Duke filluar nga dita e sotme 500 dhe 2 mijë lekë do të jenë dy prerjet e reja të kartëmonedhave shqiptare që do të hidhen në qarkullim.

Materiali i tyre do të jetë paska më ndryshe, ndërsa portreti i Ismail Qemalit dhe mbretit Gent nuk do të ndryshojë.Gjatë vitit të kaluar u hodh në qarkullim edhe prerja më e madhe e lekut shqiptar prej 10 mijë lekësh por që është ende në numër të kufizuar

 

Që prej shtatorit 2019 Banka Qendrore ka hedhur në qarkullim edhe katër kartëmonedha të reja të kësaj serie, atë 200, 5000, 1000 dhe 10 000 lekë duke realizuar përfundimisht kompletimin e serisë së re të përbërë nga 6 prerje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.