Ne të gjithë dëshirojmë që fëmijët tanë të rriten me një interes për shkencën, por si ta inkurajojmë? Epo, sipas një babai që ka dy fëmijë dhe ëstë gjithashtu një mjek i quajtur Neil deGrasse Tyson, filloni duke mos u frikësuar kur ato ngjyrosin në mur.

Sipas tij fëmijët duhen lejuar të eksperimentojë sa më shumë të munden. Ndoshta jo të gjithë mund të kenë mundësinë për ti lënë të pikturojnë kudo në shtëpi por të paktën mundohuni ta bëni këtë në dhomën e tyre, pasi në këtë mënyrë dhe në jetën e tyre në vazhdim ato do të jenë të qartë për qëllimet e tyre. De Grasse thot gjithashtu se nëse ato detyrohen të qëndrojnë në korniza të caktura truri I tyre asnjëherë nuk do të mund të zhvillohet shumë dhe do të mbeten brënda një katrori rregullash.

Pra ti lejojmë fëmiëjt në një farë më nyrë të bëjnë atë që duan (me limit) nuk është një ide e keqe!/ Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *