Subscribe

Eksperti i ekonomisë Eduart Gjokutaj ka deklaruar në emisionin “Quo Vadis” të moderatores Pranvera Borakaj në Vizion Plus, se ka ardhur momenti të ndryshojë skema e pensioneve, para se të jetë vonë.

Siaps tij një problem i madh për krijimin e një fonsi privat pensionesh mbetet lëvizja e shpeshtë e punonjësve.

Lexo edhe :

Related Posts

Prandaj duhet të futet shteti garant.

Pjesë nga biseda:

Eduart Gjokutaj: Vetë krijimi i fondeve i formalizon. Problememi i tregut të puënës ëhstë sepe tregu është shumë i lëvizshëm, pasi punonjësi lëviz shpesh, dhe kjo krjon pasiguri.

Pranvera Borakaj: Pse nuk bëhet?

Eduart Gjokutaj: Informaliteti i heq atë skemë, për tu bërë më i zbatueshëm. Së pari duhet fpormalizuar ekonomia, së dyti duhet të fuqizohen bizneset. Ka mundësi që me ato kompani që janë të mesme dhe të mëdha të fillojë të funksionojë kjo lloj skeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *