Hyrja në kufirin maqedonas, nga data 1 shtator, do të jetë e kushtëzuar.

 

Qytetarët do të mund të futen në Maqedoninë e Veriut vetëm nëse kanë me vete certifikatën e vaksinimit, ose një vërtetim se kanë kaluar sëmundjen, pse test negativ PCR.

 

“🔴 Për qytetarët e RMV-së që do të kthehen në vend pas 1️⃣ shtatorit dhe nuk kanë test PCR, ose çertifikata për vaksinim ose që e kanë kaluar COVID-19, do të caktohet masë karantine prej 7️⃣ (shtatë) ditëve izolim në shtëpi me vendim të Inspektoratit shëndetësor. Shtetasit e huaj që kalojnë tranzit nëpër RMV do të mund ta bëjnë këtë në afat prej 5️⃣ orëve me deklaratë të nënshkruar paraprakisht në hyrje të vendit, të cilën duhet ta dorëzojnë para kontrollit kufitar në dalje nga vendi”, njoftoi Ministria e Jashtme në Shqipëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *