Agjencia Evropiane e Barnave i dha dritën jeshile dozës së tretë të vaksinës Moderna kundër koronavirusit.

 

Tashmë ajo mund të injektohet tek njerëzit që i përkasin moshës 18 vjeç e lart, së paku gjashtë muaj pasi të kenë marrë dozën e dytë.

 

Ekspertët rekomandojnë që prioritet të kenë personat me sistem të dobësuar imunitar.

 

Kjo është vaksina e dytë përforcuese që miratohet në bashkimin evropian, pas Pfizer/Biontech.

 

Vendet anëtare të unionit vendosin vetë nëse popullsia duhet të marrë dozën përforcuese ose jo.

 

Ndërkaq, autoritetet amerikane kanë autorizuar dozat përforcuese të vaksinave Pfizer/Biontech, Moderna dhe Johnson&Johnson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *