Mijëra njerëz marshuan në kryeqytetin austriak, Vjenë, për të kundërshtuar masat ekstreme të ndërmarra nga qeveria për pandeminë e koronavirusit.

Rreth 10 mijë protestues kërkuan dorëheqjen e kancelarit, Sebastian Kurz, i cili pas një takimi me ekspertet e shëndetësisë propozoi të shtohen kufizimet antiCovid.

Ndërkohë, edhe në Francë, rrugët e Parisit u mbushën nga demonstrues, të cilët kundërshtuan projektligjin e sigurisë. Ky draft ka për qëllim të ndalojë publikimin e të dhënave të oficereve të policisë.

Pas protestave të dhunshme dhe kritikave të ashpra, qeveria franceze njoftoi në fillim të dhjetorit se drafti fillestar do të rishkruhet, por protestuesit kërkojnë rrëzimin e plotë të ligjit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *