Nje zjarr i fuqishëm përfshiu pyjet përreth dy fshatrave ne Bulqize. Flakët, të favorizuara edhe nga era, u përhapen me shpejtësi. Autoritetet vendore thane se zjarri shkrumboi dhjetëra hektarë pyje, madje duke iu afruar 200 metra shtëpive te zonës.

 

Por banorët dhe zjarrfikësit kane ndërhyrë, duke lokalizuar flakët, e më pas kane mundur t’i shuajnë. Dëmet për fermerët konsiderohen te mëdha, pasi flakët kanë djegur kullotën për bagëtitë e imta. Policia ka nisur hetimet per te zbuluar nëse zjarri ka qene ose jo i qëllimshëm.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *