Subscribe

 

Njësia administrative Dajc në Shkodër izolohet nga uji.

 

Më problematik është segmenti Shkodër – Velipojë. Prania e madhe e ujit ka bllokuar hyrjen e rrugës së Dajçit, duke paralizuar lëvizjen e automjeteve, transportin e mësuesve dhe stafit shëndetësor. Mjeket  kane hyre ne fshatin Dajç me anë të automjeteve të larta të ushtrisë.

 

Ky është autobusi me nxënës dhe mësues të cilin forcat e armatosura e kthyen mbrapsht.

 

Për këtë arsye, Drejtoria Arsimore në Shkodër pezulloi mësimin.

 

Niveli u rrit ndjeshëm gjate orëve te fundit dhe situata mund te përkeqësohet me tej.

 

Kryetarja e bashkisë dhe prefekti ishin mëngjesin e se martës ne fshatin Dajc.

 

Ndërkohë për familjet e izoluara qeveria shpërndau 20 ton ushqime për gjënë e gjallë sipas kërkesës së komunitetit në këto zona. Gjithashtu Ministria e Mbrojtjes po merr masat për blerjen e 107 ton ushqimeve per bagëtitë, per t’u ardhur ne ndihme zonave te përmbytura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.