Photoshop një ndër aplikacionet më të popullarizuar të përpunimit në botë nuk është më zyrtarisht në dispozicion në Venezuelë.

 

Për shkak të sanksioneve amerikane ndaj këtij vendi, Adobe ka pezulluar shitjen zyrtare të Photoshop dhe aplikacione të tjera, Premiere, Light Room, etj.

 

Gjithashtu, përdoruesit në Venezuelë nuk do të jenë më në gjendje të përdorin aplikacionet Adobe Creative Cloud përmes Internetit.

 

SHBA ndaloi ose kufizoi eksportet e programeve kompjuterike dhe teknologjisë në Kinë, Venezuelë, Rusi dhe Korenë e Veriut në fillim të këtij viti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *