Kur ishim fëmijë, rendnim ta imitonim në ato cepat e lagjes ku topi rrokullisej fort dhe pa pushim.

Për të tjerët që ishin në futbollin profesionist, ai shihej si modeli perfekt , imitim i të pamundurës për ta arritur,  por frymëzim për breza e breza ndër dekada.

Ata që e kishin pjesë të ekipit të zemrës, e konsideron si një të dërguar të Zotit në tokë për ti bërë ata të lumtur përmes lojës më magjike në botë.

Të tjerët që i druheshin si kundërshtar, nuk iu mbetej gjë tjetër vecse ti përuleshin dhe të shijonin madheshtinë e tij.

Në Napoli ai është i pavdekshëm, një simbol i qytetit ashtu si Vezuvi që ndez zemrat e napoletanëve.

Në Argjentinë nuk gjejnë epitet për ti vendosur, ndonëse atyre iu pëlqejne ta quajnë “El Pibe Doro”.

Ju quejeni si të doni…”Dora e Zotit”, gjeniu, legjenda, mjeshtri, jashtëtokësori, Moxarti i futbollit…

Djaloshi i Artë është nga ata personazhe të cileve mund tiu shkojë për shtat cdo epitet i lartëpërmendur.

Të mërkurën ai u nda nga jeta në moshën 60 vjeç, por ajo që la pas do të stampohet në historinë e futbollit botëror, si vepra e më të madhit…

Vepra e Diego Armando Maradonës, më të mirit që ka njohur historia e futbollit modern…

Nga Ervin Sina/ Gazetar-Komentator

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *