Shtetet e Bashkuara të Amerikës thanë të martën se qëndrojnë të palëkundur krah angazhimeve të Lituanisë dhe NATO-s për ta mbrojtur shtetin baltik pasi Rusia paralajmëroi fqinjin e saj mbi bllokimin e transitit hekurudhor.

 

“Ne qëndrojmë pranë aleatëve tanë të NATO-s dhe qëndrojmë pranë Lituanisë,” u tha gazetarëve zëdhënësi i departamentit amerikan të shtetit Ned Price.

 

“Më specifikisht ndaj angazhimit tonë të nenit pesë të NATO-s — premisa se një sulm ndaj njërit shtet anëtar do të përbënte një sulm ndaj të gjithëve — ky angazhim nga ana e Shteteve të Bashkuara është i hekurt,” tha ai.

 

Lituania, një ish-republikë sovjetike, anëtare si në NATO ashtu edhe në Bashkimin Evropian, ka qenë ndër vendet më të zëshme në kundërshtimin e pushtimit rus të Ukrainës.

 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës thanë të martën se qëndrojnë të palëkundur krah angazhimeve të Lituanisë dhe NATO-s për ta mbrojtur shtetin baltik pasi Rusia paralajmëroi fqinjin e saj mbi bllokimin e transitit hekurudhor.

 

“Ne qëndrojmë pranë aleatëve tanë të NATO-s dhe qëndrojmë pranë Lituanisë,” u tha gazetarëve zëdhënësi i departamentit amerikan të shtetit Ned Price.

 

“Më specifikisht ndaj angazhimit tonë të nenit pesë të NATO-s — premisa se një sulm ndaj njërit shtet anëtar do të përbënte një sulm ndaj të gjithëve — ky angazhim nga ana e Shteteve të Bashkuara është i hekurt,” tha ai.

 

Lituania, një ish-republikë sovjetike, anëtare si në NATO ashtu edhe në Bashkimin Evropian, ka qenë ndër vendet më të zëshme në kundërshtimin e pushtimit rus të Ukrainës./VOA

Leave a Reply

Your email address will not be published.