Kryeministri Edi Rama, ka prezantuar në qytetin e Lezhës, nismën për bashkëqeverisjen.

 

Rama theksoi se duke nisur nga viti 2022 nuk do të ketë më sportele të hapura e të gjitha shërbimet do të kryhen nëpërmjet platformave online.

 

Ai paralajmëroi sanksione financiare për përgjegjësit e sektorëve përkatës, të cilët do të vonojnë qëllimisht përgjigjet për qytetarët.

 

“Në 2022 do i mbyllim të gjitha sportelet, nuk do të ketë më. Siç na erdhi pandemia që nuk na pyeti e të gjithë praktikisht shfrytëzuan eAlbanian. Është fatkeqësi që ndërkohë që kemi këtë mekanizëm të presim dhe kosto. Ne do të bëjmë të mundur që në të gjitha rastet has problem me shërbimin ke platformën Shqipëria që duam e ku përcjell ankesën. Janë me qindra njerëz që janë aty duke u marrë me kërkesën tënde sipas fushave, sistemi i ri i shërbimit është i tillë që në mënyrë kompjuterike nxjerr me shenjë të kuqe të gjitha raset kur qytetarët kanë aplikuar dhe afati është shkelur. Në atë moment titullari, ministri, qeveria e marrin vesh që qytetari X, nga fshati Y, i është shkelur afati. Në atë moment nis procedura e hetimit.

 

Elementi mbështetës, qoftë i shërbimeve, qoftë i platformës është njësia anti-korrupsion që kemi bërë. Ky është një revolucion. Vendet që ne shohim me zili, si Gjermania, Franca, Evropa e kanë ngritur administratën. Kanë nga 150 apo 400 vite dhe të ndërtosh një administratë funksionale do shumë kohë. Duke qenë se morëm detyrën në qeveri në 2013 që teknologjia ishte në dispozicion, ajo të jep mundësi që të kapërcesh malin e pa kapërcyeshëm.

 

Edhe SHBA-të kanë sistemin e letrave nga populli. Nëse ato kanë stafe me dhjetëra njerëz, një pjesë e madhe merren me letrat nga populli, ato janë ankesa që lidhen me shtetin e që do të thotë që edhe në shtetet më të sofistikuara demokracia është demokraci, problemet janë probleme. Me këtë sistem bëjmë inovacion shumë të madh. Çështja është ta përdorim. Ky sistem është në një sfidë me tradicionalitetin dhe inercinë që jeni mësuar. Ndërmarrjet humbin shumë kohë. Ne në qeveri, një nga gjërat e para që kemi bërë ka qenë optimizmi i shkëmbimit të dokumenteve pa letra, me pc. Ajo që çoni me telefon nuk i shkon një personi siç është kur shkon në një sportel. Kur aplikimin e çon me PC, aty ka disa drejtime ku shkohet, është personi që duhet të merret, është titulluari i ministrisë përkatëse, është edhe titullari i madh në Tiranë, edhe sistemi vetë”, tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.