Të ëndërrosh të jesh profesionalisht ai që do, jo gjithnjë gjen mënyren e duhur për të arritur qëllimin. Sidomos kur profesioni që do të kesh, nuk merr mbështetjen maksimale nga shteti ku jeton.

Herë ndodh që zgjidhjen ta gjesh në një tjetër shtet, ndonëse i trishtë mbetet fakti për vështirësitë nëpër të cilat do të kalosh.

Arti është një ndër fushat më të diskutuara për këtë fakt, sidmos në vendin tonë. Në “Next” nuk mungoi edhe një i ftuar special rreth kësaj fushe. Mbase nuk e kishit dëgjuar, por një regjisor i ri, shumë i talentuar ka arritur të pretendojë të futet në listën e çmimeve konkurente për Oscar.

 

Prej kohësh, Erenik Beqiri ka realizuar filmin “The Van”. Një sukses i merituar dhe i vlerësuar shumë nga publiku, Ereniku flet për Next në lidhje me idenë për të konkuruar në listën e Oscar, për prapaskenat  e filmit, risitë, pengesat për ta realizuar dhe detaje nga realizimi i filmit.

Ereniku u shpreh për “Next” se nuk ishte e thjeshtë për të, që të realizonte një produkt dinjitoz, pretendent për të hyrë në listën e çmimeve Oscar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *