Dy aplikacionet më të njohura Netlflix apo Youtube duket se kohët e fundit janë kthyer në një rivalitet me njëra tjetrën.

 

Netflix sundon kryesisht në Amerikë dhe arrin deri në 40% të trafikut në internet gjatë orëve të pikut. Pas tij renditet Youtube, kërkimi në internet dhe streaming për muzikë.

 

Por nuk mund të themi të njëjtën gjë për Europën, Lindjen e Mesme dhe Afrikën. Në këto vende, ende sundon YouTube me 30% ndërsa Netflix arrin shifrën e 23% të bandave të internetit. Azia dhe Paqësori përsëri shënon ndryshime. Përdoruesit e internetit këtu preferojnë Facebook, kryesisht videot në këtë rrjet social.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *