Testimet për vaksinën kundër koronavirusit në Britaninë e Madhe mund të fillojnë muajin tjetër, duke mundësuar shpëtimin e jetëve para përfundimit të vitit.

 

Agjencia Shëndetësore pohoi se javën tjetër do të fillojë testimin paraprak të vaksinës ndaj kafshëve.

 

“Ne jemi të vetëdijshmë që vaksina është e nevojshmë sa më shumë shpejt që të jetë e mundur, veçanërisht në qershor-korrik, kur pritet kulmi më i madh i vdekshmërisë”, tha drejtuesi i Insititutit Jenner në Oksford, Ardian Hill.

 

Njerëzit do të testohet para daljes së rezultateve të kafshëve, pasi kjo siguron përpjekjen për të shpejtuar procesin e zhvillimit.

 

Leja për testimin e njerëzve është dhënë pasi vaksina të ngjashme janë provuar më herët dhe kanë rezultuar me sukses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *