Subscribe

Bashkimi Europian i ka hapur dritën jeshile Shqipërisë për të përfituar nga programi Iphard, një fond prej 71 milion euro për sektorin e bujqësisë. Ministri Niko Peleshi thotë se Shqipëria tashmë i ka plotësuar kushtet e nevojshme për te marre fonde nga ky program dhe në total bashkë me buxhetin e shtetit, bujqësia merr një mbështetje prej 94 mln euro.

 

Ministri jep detaje edhe për planin e financimit.

 

Kjo është hera e parë që bujqësia siguron këtë mbështetje financiare, aq shumë të nevojshme për këtë sektor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.