Forcat e Armatosura kanë forcuar argjinaturën e lumit Vjosa në Fier me qëllim parandalimin e përmbytjeve.

 

Ngritja me mbi 2 metër nga niveli ekzistues i kësaj argjinature, nga fshati Ferras, deri në rrugën nacionale Levan-Tepelenë, afër fshatit Frakull, pritet të përballojë pa problem prurjet e lumit Vjosë gjatë stinës së reshjeve.

 

Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka, e shoqëruar nga kryetari i bashkisë Fier Armando Subashi, deputetët e qarkut, Adelina Rista, Antoneta Dhima, Xhevit Bushaj dhe prefekti Baki Bala, inspektuan nga afër punimet në një pjesë të kësaj argjinature.

 

Xhaçka e konsideroi si shumë të rëndësishëm këtë investim për parandalimin e përmbytjeve në këtë zonë, si dhe përmendi mbështetjen për pushtetin lokal jo vetëm me mjete e forca, por edhe me buxhet.

 

“Është një punë shumë e madhe dhe ka një përfitim të jashtëzakonshëm për zonën, pasi të gjitha ato dëme që do t’i kishim në rast përmbytjesh, evitohen. Kemi filluar të mbështesim edhe me buxhet të gjitha këto projekte parandaluese që të mos kemi vetëm adresim të problemeve kur ndodhin emergjencat,  por mundësisht t’i parandalojmë sepse dëmet që na shkaktojnë janë shumë më të mëdha sesa kostot që do kishim pasur në rast se do kishim investuar paraprakisht. Do na keni mbështetje, jo vetëm këtë vit, por edhe vitin tjetër për të finalizuar gjithë sa do na duhet për ta evituar njëherë e mirë problemin e përmbytjeve këtu. “- u shpreh ministrja Xhaçka.

 

Ministrja Xhaçka inspektoi punën edhe në bypass-in e Fierit dhe në rrugën Lushnje-Karbunarë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *