Subscribe

Besimtaret ortodoks kane festuar ketë te shtune ditën e shenjte te ujit te bekuar. Kjo dite simbolizon pagëzimin e Jezu Krishtit ne lumin Jordan dhe është kremtuar ne disa qytete te vendit. Pas meshës ne katedralen Ngjallja e Krishtit, klerikët te udhëhequr nga mitropoliti imzot Joani dhe te ndjekur nga qindra besimtare janë ndalur ne shatërvanin e qytetit, dhjetëra te rinj jane munduar te gjejnë kryqin.

 

Ne Korçe ishte edhe presidenti i vendit, Ilir Meta, i cili uroj per me shume mbarësi per te gjithë shqiptaret.

 

 

Ne Durrës, ceremonia filloi herët në mëngjes. Besimtarët u drejtuan për në portin e Durrësit ku kryhet edhe hedhja simbolike e kryqit.

 

Këtë vit, kryqi është kapur nga 28-vjecari Alban Gjonmarkaj.

 

Ceremonia e ditës se ujit te bekuar u zhvillua edhe ne Berat, ku 15 te rinj u futen ne lumin Osum per te kapur kryqin.

 

Në Gjirokastër per te tretin vit radhazi, personi qe ka pranuar te hyje ne ujerat e ftohte te Drinos është 20-vjecari Enea Kondo.

 

Ne Elbasan, kryqi është kapur nga nje 17 vjeçar, i cili ka sfiduar ujin e ftohte te pishinës, per te marre bekimin e metropolitit Andon Merdani.

 

Edhe besimtaret ortodokse te Fierit jane bere pjese e ceremonive per ditën e ujit te bekuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.