Ndryshe nga Europa ku situate e covid-19 është përmirësuar ndjeshëm, ka vende të tjera në botë që po kalojnë momente dramatike.

Mes tyrë më së shumti është India, vend me bilanc alarmant gjatë javeve te fundit.

Për herë të parë India ka regjistruar mbi 4 mijë viktima në 24 orë.

Bashkë me 4187 viktimat e ditës së dielë, në total ky vend i madh aziatik regjistron tashmë 238 mijë e 270 viktima.

Ndërkohe shifrat e të prekurve në 24 orët e fundit kanë shkuar në 401 mijë ndërsa në total në Indi që nga fillimi I pandemisë e deri tani llogariten 21.9 milionë raste.

Por nuk mbaron me kaq, ekspertet thonë se piku I pandemisë nuk do të vijë para fundit të majit, cka e rrit edhe më shumë shqetësimin.

Problem tjetër në këtë vend është fakti që virusi ka pësuar mutacion dhe është bërë edhe me rezistent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *