Subscribe

Shqetësimi më I fundit I qytetarëve lidhet edh eme medikamentet që renditen në recetën e dhënë nga mjeku, për të luftuar Covid-19.

Sekretar i Urdhrit të Farmacistëve, Dëfrim Goma, I ftuar në Spotlight në Vizion Plus, është shprehur se vetë mjekët japin ilaçe të paregjistruara dhe faramacitë detyrohen t;I sigurojnë përmes kontrabandës.

Teksa përmendej medikamenti “Avigan”, gazetarja Tili ka kundërshtuar duke shtuar se ky ilaç është dhuratë e Japonisë dhe gjendet me shumën 900 euro në farmaci.

Goma: Lidhur me barin e gjetur në farmaci, ekziston mundësia që të jetë kontrabandë

Tili: Jo, sepse Japonia nuk e lëshon kontrabandë.

Goma: Pacientët po mjekohen me receta, me rekomandime mjekësh, barna të paregjistruara. I japin, sepse ato mendojnë, gjykojnë se ato barna japin efekt. Dhe farmacitë, arrijnë ti gjejnë në mënyra të ndryshme, kontrabandë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *