Komisioneri për zgjerim, Johannes Hahn beson se Komisioni Evropian do të rekomandojë hapjen e negociatave të Shqipërisë me Bashkimin Evropian, në fund të muajit maj, sic bën të ditur “Handelsblatt”.

Hahn pohon se Shqiperia e ka merituar fillimin e negociatave për shkak të reformave të brendshme që ka ndermarre. Ai e ve theksin tek reforma në drejtësi që ka ecur mjaft mirë ndonëse vendi duhet të vazhdojë të punojë edhe më tej në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Komisioneri për zgjerim thotë se e negociatave nuk është vetëm në interes të vendeve të rajonit, por edhe të vetë Bashkimit Evropian.

Sipas Hahn, rekomandimi do të bëhet në bazë të kritereve të rënë dakord reciprokisht nga vendet anëtare të BE. Më pas vendimi do të kalojë pastaj tek anëtarët.

Hahn bëri të ditur se e njejta gjë do të kërkohet edhe për Maqedoninë e Veriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *