Pasi mazhoranca dogji në Kuvend dy raundet e para të votimit për zgjedhjen e Presidentit të Republikës, kryetari demokrat Lulzim Basha vjen me një ofertë të re: Presidenti të zgjidhet nga populli.

 

Lideri i opozitës tha se procesi i Vetting-ut do të realizohet menjëherë pas arritjes së marrëveshjes politike për qeverinë teknike.

 

Kur kanë kaluar dy muaj nga nisja e protestës, Basha ripërsëriti qëndrimin se më 18 Qershor nuk do të ketë zgjedhje të organizuara nga qeveria “Rama”. Sipas tij, qeveria teknike do të përqendrohet tek dekriminalizimi dhe  lufta kundër drogës, për zgjedhje të lira.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *