Subscribe

Kalendarit te vaksinave do t’i shtohen  disa injeksione te tjera dhe jo vetëm per fëmijët. Instituti i Shëndetit Publik ka planifikuar futjen e vaksinës  kundër kollës se mire tek gratë shtatzëne, si mase mbrojtëse per to dhe foshnjat.

 

Drejtoresha e departamentit te epidemiologjisë Silva Bino deklaron se kjo vaksine nuk shkakton ndikime ne  zhvillimin e foshnjës.

 

Ndërkohe nga janari i vitit te ardhshëm per fëmijët e moshës 0-1 vjeç do te aplikohet vaksina e rotavirsuit.

 

Ky injeksion mbron te miturit nga infeksionet dhe sëmundjet e diarresë qe vitet e fundit sipas Binos, jo vetëm jane shtuar, por janë bere shkak i vdekshmërisë tek fëmijët.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *