Themeluesi i Facebook-ut Mark Zuckerberk ka njoftuar se do te ndërtoj një sistem të Inteligjencies Artificiale. Lajmin e ka njoftuar në një postim të tij në faqen zyrtare ne rrjetin social, duke e cilësuar atë si sfidën më të madhe për vitin 2016. Ky sistem kompjuterik sipas Zuckerberg do të jetë i ngjashëm me “Jarvis”, në filmin “Iron Man”. Themeluesi i rrjetit social deklaroi se kjo teknologji e re ekziston dhe se ajo do te funksionoje me zërin e tij. Përmes sistemit të ri inteligjent, Zuckerbberg synon të kontrollojë gjithçka në Facebook. Fillimisht sipas Zuckerberg, ky sistem do të aplikohet në shtëpinë e tij dhe më pas do të vihet në funksione te medias sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *