Mjeku popullor Ylli Merja ka treguar në emisionin Vizioni i Pasdites, me moderatore Evi Reçin formulën e cila mund të zbulojë gjininë e bebit.

 

“Ka një përllogaritje të saktë e cila përcakton 99% se çfarë gjinie do të jetë bebi në të ardhmen. Kjo ka lidhje me kromozomet dhe me qarkullimin dhe ciklin e tij që bën në një vit të caktuar. Në momentin e pllenimit të vezës femërore do të bashkohen kromozomet të përbashkëta nga babai dhe nga nëna nga 23 kromozome. Midis këtyre të dyve, te mashkulli e gjeni XY ndërsa tek femra XX. Nëse kromozomi i mashkullit është dominant atëherë fëmija do të lindi djalë”, tha mjeku Merja.

 

Më tej mjeku tregon se mosha e femrës ndahet në vit çift apo tek. Nëse femra ka lindur në 1980, do t’i shtojmë moshës së lindjes së saj gjithmonë +2.

 

Nga ’80-’82 është koha e plotë që gjaku i saj bën një rreth ciklik dhe pothuajse përsërit atë vetinë e saj të kromozomeve. Psh, në vitin 2000-2001 (në vitin tek) ajo është e predispozuar për djalë.

 

Të plotë e gjen në linkun më poshtë

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.