Presidenti serb Aleksandër Vuçiç deklaroi se njohja e Kosovës është dëshirë e Bashkimit Evropian, por jo e Serbisë.

 

Ky reagim i kreut të shtetit serb vjen pas raportit të Parlamentit Europian, i cili theksonte se dialogu mes Serbisë e Kosovës duhet të kurorëzohet me njohje reciproke.

 

ALEKSANDER VUÇIÇ

PRESIDENTI I SERBISE

Njohja reciproke është dëshira e tyre, është mirë që ata e duan, por ne nuk e duam. Është detyrë e tyre të kërkojnë një gjë të tillë, por edhe e jona që ta refuzojmë.

 

Presidenti Vuçiç nënvizoi se dokumenti i Parlamentit Europian ka shumë rëndësi dhe se duhet marrë seriozisht, por korniza e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë duhet të fokusohet mbi normalizimin e marrëdhënieve mes dy vendeve, dhe jo kushtin e njohjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.