Prokuroria e Lezhës ka kërkuar dënimin me 8-vite burg të 17-vjeçarit Florian Përvathi, i cili në muajin janar të këtij viti vrau për gjakmarrje bashkëfshatarin e tij Lek Lekgjonaj.

 

Konkluzionet përfundimtare në lidhje me këtë çështje janë dhënë nga prokurori Sabri Kastrati, për akuzat “Vrasje për gjakmarrje” dhe “Mbajtja pa leje mbajtja pa leje e armeve dhe municioneve luftarak”.

 

Nga ana e organit të akuzës është provuar se 17 vjeçari ka kryer krim me paramendim për gjakmarrje, pasi vëllai i viktmës i kishte vrarë babain në vitin 2009, kohën kur ai kishte qenë vetëm 4 vjeç.

 

Mësohet se armën me të cilën kreu krimin, kishte arritur ta siguronte në Shkodër, rreth një vit para ngjarjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *