Subscribe

Erion Veliaj shpreh bindjen per rikandidimin e tij ne krye te bashkise se tiranes  per mandatin e dyte. Gjate takimit me administratoret e 24 njesive, kryebashkiaku kerkoi marrjen e masave dhe gjetjen e ambjenteve te pershtatshme qe  zgjedhjet vendore te 2019  te jene me te mirat qe ka zhvilluar Tirana

 

E fundit por jo më pak e rëndësishme, detyrë e Bashkisë së Tiranës është edhe përgatitja e zgjedhjeve vendore dhe nuk dua të ndodhë ajo që ndodhte me Bashkinë e kaluar, ku rras e las njerëz nëpër lokale, nëpër mejhane . Kemi një vit kohë ose një vit shkollor, pra afërsisht një vit kohë. Duhen piketuar zonat që tani, të gjitha ambientet, shfrytëzoni edhe shkollat e reja dhe dita e votimit duhet të jetë model.

Harroni që unë jam një ndër kandidatët. Ne duhet ta bëjmë sa më të lehtë, që secili të ketë akses në në nëj qendër të afërtm në një qendër dinjitoze, jo tek pijaneci I lagjes për të shkuar e pë rtë votuar.Kjo vlen sidomos për tre njësitë e reja. Ndaj, do të duhet të identifikoni që tani potencialisht me bashkëpunim me MInistrinë e Brendshme të gjitha proceset e piketimit të vendeve të reja të votimit dhe në vende që janë transparente, në vende që janë të aksesueshme, për persona me aftësi të kufizuar, që janë buzë rrugëve dhe të largohemi nga kultura që shko e voto nëpër lokalet e lagjes, si ajo që trashëguam.Duke qenë se është hera e parë që zgjedhjet I organizojmë ne vetë, do të doja që të ishin model, siç është Tirana njësh në të gjitha punët, të ishte edhe tek kjo.

 

Veliaj vleresoi edhe nismen ligjore te qeverise per largimin e kazinove nga qendrat e banouara ne periferi

 

Temë kryesore e takimit  te veliajt me administratoret e njesive bashkiake ishin masat qe do te merren per diten e pare te shkolles dhe ne vijim. Kreu I bashkise nuk perjashtoi mbingarkesen ne diten e pare te shkolles por kerkoi nga policia bashkaik dhe vete qyetatret angzhim maksimal

 

Veliaj paralajmeroi edhe shitesit ambulante te cilet nuk do te lejohen ti afrohen shkollave.

Nga e hena e 17 shtatorit do ndalohet levizja e makinave te medha te furnizimit te dyqaneve me mallra deri ne oren 9 te mengjesit.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *