Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky ka refuzuar të japë një koment mbi vdekjen e shefit të Wagner, Yevgeny Prigozhin.

 

Në një konferencë për mediat, Zelensky deklaroi se Prigozhin dhe Putin i kanë sjellë shumë vdekje Ukrainës, ndaj nuk ka asgjë për të thënë.

 

“Qeveria ruse, duke përfshirë Prigozhin dhe mercenarët e tij, na kanë sjellë aq shumë vdekje sa nuk mund të them asgjë të mirë për këta jo-njerëz, të jem i sinqertë”, tha Zelensky gjatë një konference të përbashkët shtypi me kryeministrin e Norvegjisë.

 

Zelensky shtoi se ato do të përballen me pasojat e veprimeve të tyre ndaj popullit ukrainas.

 

“Është ose një gjyq në Hagë ose gjyqi i Zotit. E shihni, Rusia ka një alternativë ndaj Presidentit Putin. Ky është vendimi. Nuk ka asgjë për të komentuar,” tha ai. 

 

Nga ana tjetër, Rusia thekson se ka nisur hetimet mbi përplasjen e avionit ku Prigozhin dhe nëntë të tjerë vdiqën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *