Komisioneri për Zgjerimin në Bashkimin Europian, Oliver Varhelyi vizitoi sot Shkupin.

Pas takimit me kryeministrin e Maqedonisë  së Veriut, Zoran Zaev zyrtari I larte bëri të qartë se “Pa marrëveshje me Bullgarinë, Maqedonia nuk mund të nisë negociatat me BE-në”

 

OLIVER VARHELYI

KOMISIONER I BE-SË PËR ZGJERIM

“Është në interes të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut të gjejnë zgjidhje. Pa mirëkuptim në këto çështje, do të jetë shumë e vështirë të vijohet më tej. Është koha të arrihet një marrëveshj. Ne shohim angazhim dhe jemi optimistë.”

kryeministri Zaev tha se prioriteti i qeverisë së tij eshte plotesimi I kushteve per integrimin

 

ZORAN ZAEV
KRYEMINISTER I MAQEDONISE SE VERIUT

“Raporti i Komisionit Europian publikohet në periudhën e riafirmimit të reformave dhe programit të Qeverisë. Ai paraqet mjet të shkëlqyeshëm të prioriteteve dhe planeve tona në periudhën e ardhshme”

 

Vizita e Komisionerit të Zgjerimit në Shkup vjen vetëm një ditë pas publikimit të progres raportit të Komisionit Evropian.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *