Deputeti socialist, Erion Braçe, gjatë mbledhjes në Komisionin e Ekonomisë, ka ngritur shqetësimin lidhur me cilësinë e ushqimeve.

Braçe thekson se ushqimi është çështje e sigurisë Kombëtare ndërsa shprehet se ndryshimet klimatike po ndikojnë fort në ciklet e prodhimit të ushqimeve, sasinë dhe cilësinë. Sipas tij duhen vepra dhe jo llafe!

“USHQIMI NUK ESHTE CESHTJE STOMAKU!
USHQIMI ESHTE CESHTJE E SIGURISE KOMBETARE!
Do prodhojme apo do rrisim varesine nga importi ne ushqime kyc?
NDRYSHIMET E KLIMES PO NDIKOJNE FORT NE CIKLET E PRODHIMIT TE USHQIMEVE, SASINE, CILESINE, RENDIMENTET.
Pandemia kufizoi fort dhe ndikoi po aq oferten ne ushqime, nderkohe qe vendet nisen te mbrojne prodhimin e tyre, rrisin perfitimet ekonomike dhe politike madje.
PO NE CDO BEJME?
DO RRIME, LUTEMI E PRESIM?
UJI NUK ESHTE CESHTJE VADITJEJE!
UJI ESHTE CESHTJE E SIGURISE KOMBETARE!
Ndryshimet klimatike kombinuar me demet kolosale me hidrocentrale ne cdo reke, do ndikojne fort ne burimet ujore.
DUHET MENDUAR TANI!
NDRYSHE BUJQESIA PER USHQIM DO MARRE GODITJE PA KTHIM!
Ushqimi, uji nuk behen me llafe!
Duhen vepra”, shkruan Braçe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *