Komiteti Teknik i Eksperteve vendosi ashpersimin e masave pas rritjes se shifrave te te prekureve me COVID. Nje nder to ishte edhe mbyllja e universiteteve te pakten per nje muaj.

Anëtarja e komitetit, Mirela Cami, tha në edicionin qendror të lajmeve në “Vizion Plus” se u gjykua që mësimi në universitete të zhvillohet online për një muaj duke marrë shkas nga rritja e rasteve pozitive me koronavirus gjatë 2 javëve të fundit.

Nëse situata do të përmirësohet, Cami theksoi se do të bëhet një tjetër propozim.

“Në mbledhjen e komitetit të zhvillar dje u bë një vlerësim dhe analizë e situatës. Gjatë 2 javëve të fundit, kemi pasur një rritje të rasteve. Nisur nga fakti i lehtësimit të masave shtrënguese, u gjykua që ka një rritje të rasteve pozitive me COVID. Nisur nga dinamika, u gjykua dhe u propozua që mësimi në universitet të bëhet online vetëm për një muaj. Nëse situata do të përmirësohet, sigurisht që do të ketë një vlerësim dhe propozim tjetër. Komiteti Teknik po vlerëson mbylljen e bareve dhe restoranteve në zonen e Bllokut në Tiranë pas orës 22:00. Për shkallë të grumbullimeve, konsiderohet si vatër potenciale, me rrezik të madh potencial.”

Cami u shpreh se në vend shënohen gjithsej 500 vatra aktive, nga të cilat 35 për qind janë të përqëndruara në Tiranë.

“Nga qeshori deri më sot është katërfishuar numri i tamponeve. Shumica, 80-90 për qind e tamponeve realizohen në shtet. Në strategjinë vjeshtë-dimër është parashikuar trefishimi dhe katërfishimi i tamponeve”, shtoi mes të tjerash Mirela Cami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *