Subscribe

Ministri i Energjitikës dhe Transporteve, Damian Gjiknuri ka deklaruar se do të ketë hetim ndaj kompanisë që ka falsifikuar dokumentet për tenderin e Unazës së Re.

 

Në një konferencë për mediat, ministri u shpreh se prokuroria do të hetojë procesin për të treja lotet e Unazës.

 

Ai tha se ARRSH ka pezulluar kontratën me kompaninë fituese “DH Albania”, ndërsa theksoi se falsifikimi i dokumetave është bërë jashtë Shqipërisë.

 

Një gjë e tillë u konfirmua nga përgjigjia që sollën autoritetet amerikane.

 

Ndërkaq, ministri duke u ndalur tek falsifikimi i bërë nga kompania pohoi se dokumenti I dorëzuar prej saj ishte i plotë dhe për këtë arsye fitoi tenderin.

 

Sipas Gjiknurit, shtetit nuk i është bërë asnjë dëm nga ky falsifikim I bërë nga ana e kompanisë.

 

Ai shtoi se edhe OST ka pezulluar një tender prej 12 milion dollarësh fituar pikërisht nga kjo kompani.

One thought on ““Unaza”, Gjiknuri: Prokuroria hetim falsifikimit të dokumentave nga “DH Albania”  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *