Subscribe

Prej dy ditësh, fusha e mbetjeve urbane në Mbrostar të Fierit ndodhet nën “pushtetin” e flakëve.

Si pasojë e djegies së plehrave, e gjithë zona është përfshirë nga re të dendura tymi dhe era e keqe.

Sipas autoriteteve, pavarësisht se janë marrë të gjitha masat neutralizimi i flakëve ka qenë i vështirë.

 

ARJAN NDREU

DREJTOR I NDËRMARRJES SË PASTRIMIT NE FIER

 

Ne keni marre të gjitha masat dhe e gjithë bashkia e Fierit me të gjitha mjetet e saj, por dhe ato private ndodhet në terren. Po bëjmë mbulimin me dhe të vatrave të zjarrit,kjo është e vetmja mundësi për të neutralizuar zjarrin.   

 

Fusha e mbetjeve në Fier shtrihet në një hapësirë prej gjashtë hektarësh. Në këtë venddepozitim, veç plehrave të qytetit depozitohen dhe ato të zonave përreth. Ndërkohë, inceneratori në këtë qytet nuk është vënë akoma në gjendje pune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *