Recep Tayyip Erdogan ka falenderuar të gjitha vendet që ndihmuan Turqinë në situatën e vështirë me zjarret.

 

Një falenderim të veçantë, lideri turk ka dërguar për presidentin e Azerbajxhanit, Aliyev, Vladimir Putinin e Rusisë, Sanchezin e Spanjës, Emirin e Katarit, Zoran Milanoviç të Kroacisë dhe Zelenskin e Ukrainës.

 

Po ashtu, mes vendeve që Erdogan falenderon për mbështetjen e ofruar në këto ditë të vështira është edhe Turqia.

“Në emër të popullit tim, dua të falënderoj të gjitha vendet miqësore dhe organizatat që kanë shprehur mbështetjen, dëshirojnë që së shpejti të bëhen mirë, ngushëllime, dhe kanë deklaruar se janë të gatshëm të ndihmojnë dhe dërgojnë ndihma në luftën tonë kundër zjarreve në pyje. Shpresojmë që sa më shpejt ta tejkalojmë këtë proces të vështirë. Në emër të vendit tim, dua të falënderoj presidentin e Can Azerbajxhanit, mikun tim të dashur Ilham Aliyev, presidentin rus Vladimir Putin, kryeministrin spanjoll Pedro Sanchez, i cili nuk kursente mbështetjen e tyre që nga momenti i parë. Dua të shpreh mirënjohjen time për Emirin e Katarit Sheikh Temim, presidentin kroat Zoran Milanovic dhe presidentin ukrainas Volodimir Zelenski për solidaritetin e tyre të fortë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *