Në kuadër të realizimit të misionit të Policimit Ajror, në Hapësirën Ajrore të Republikës së Shqipërisë, u zhvillua këtë të martë fluturimi  stërvitor “Tango Scramble”, me tre avionë ushtarakë Tip F16.

 

Fluturimi u krye në bashkëpunim  me CAOC – Torrejon, Spanjë nga pala greke.

 

Qëllimi i kësaj stërvitje ishte standartizimi i veprimeve luftarake të formacioneve fluturuese për zgjidhjen e situatave të ndryshme sipas skenarëve të paracaktuar.

 

Forca Ajrore nëpërmjet Qendrës së Kontroll  Raportimit realizoi koordinimin me strukturat e NATO-s, nëpërmjet bashkëpunimit me CAOC – Torrejon, Spanjë, me Albcontrol dhe me palën pjesëmarrëse në këtë stërvitje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *