Në ditën e rinisë Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe të Sportit dhe Zyrën Rajonale për Bashkëpunim Rinor (RYCO) organizoi një takim rajonal me Ministrat dhe përfaqësuesit e institucioneve të rajonit përgjegjëse për rininë dhe arsimin.

 

Pjese e takimit ishte Ministrja Italiane për Politikat Rinore, Fabiana Dadone, Ministrja për Rininë dhe Sportet e Serbise Vanja Udovicic, Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit  per Kosoven, Arbërie Nagavci, si dhe zyrtare te Rinise dhe Sporteve nga Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Bosnja.

 

 

Zyrtaret e pranishem ne takim theksuan njëzëri qasjen Europiane të të rinjve të rajonit por perseriten nevojën për bashkërendim të politikave dhe një bashkëpunim të ngushtë rajonal në fushën e rinisë.

 

Ministrja Bora Muzhaqi u shpreh e bindur që tryeza të tilla do të vijojnë edhe në të ardhmen dhe shpresëplotë që rezultate të prekshme do të arrihen për të rinjtë e rajonit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *