Subscribe

Kryeministri Edi Rama ka ndarë momente nga takimi i tij me zyrtarë të lartë në Mbretërinë e Bashkuar. Përmes një fotoje me kreun e Kuvendit britanik, Rama thekson se ky i fundit ka shprehur shqetësimin e tij retorikën e përdorur ndaj shqiptarëve.

 

Kryeministri shkruan se kryetari i Kuvendit të Mbretërisë së Bashkuar, Lindsay Hoyle, ka vlerësuar vlerat e komunitetit shqiptar në Britani dhe rolin e Shqipërisë në arenën ndërkombëtare.

 

“Takim me Kryetarin e Kuvendit të Mbretërisë së Bashkuar, Lindsay Hoyle, i cili shprehu keqardhje për retorikën shqetësuese ndaj shqiptarëve dhe duke nënvizuar domosdoshmërinë e luftës së përbashkët kundër rrjeteve kriminale, theksoi vlerat e pamohueshme të komunitetit shqiptar në Britani, si edhe ngriti lart rolin e Shqipërisë në arenën ndërkombëtare”, shkruan Rama.

 

 

Pas takimit me homologun e tij britanik, Rishi Sunak, kryeministri Rama deklaroi në konferencën e përbashkët se shqiptarët nuk përfaqësohen vetëm nga gomonet. Në fokus të kësaj vizite në Mbretërinë e Bashkuar ishte problemi i shqiptarëve që kalojnë ilegalisht kufirin drejt Anglisë. Emigrantët shqiptarë të paligjshëm janë bërë jo pak herë temë diskutimi në kuvendin e Britanisë së Madhe.

 

One thought on “Takim me kreun e Kuvendit të Britanisë/ Rama: Shprehu keqardhje për retorikën ndaj shqiptarëve

 1. HEU, KRYETARI I KUVENDIT TË BRITANISË SË MADHE NË TAKIM ME KRYEMINISTRIN E SHQIPERISË EDI RAMEN: QË KA SHPREHUR KEQARDHJE PËR RETORIKËN OH, NDAJ SHQIPTARËVE!!” POPULLKOMBI MBARË SHQIPTARË KA LUTJE KRYEPARLAMENTARIT
  TË BRITANISË SË MADHE, QË TA PUBLIKOJË MARRËVESHJEN E LONDRES PËR NDARJE
  TROJET TONA NËN PLOJET MË ZEZONA; QË EUROPA DHE RUSIA, DUKE BERË TREGTI
  GËRRDI, KËRRDI, SI PLAÇKA LUFTË, SI PRAÇKA FUTË OH RUSIA ME KLANE EUROPË O
  QË NA RROPË DHE KOPË, DUKE NA NDARË E PËRÇARË COPA COPA O, NGA EUROPA
  DHE, KUR PYETEJ PERFAQËSUESI I BRITANISË SË MADHE SE A DO TË KETË PAQE NË
  BALLKAN, KALLKAN?!” AI I BRENGOSIR PËRGJIGJEJ: PO, DO TË KETË POR, QË OH PËR
  KËLYSHËT E RUSISË, DUKE NDARË, PËRÇARË TERË PELLAZGO ILIRO SHQIPTARINË O
  PËR KËLYSHËT E RUSISË-MËLYSHËT E PUSISË; KJO ËSHTË KASTAROFALE O KANIBALE
  POR, HERDOKUR; ME DIJTUR SHQIPTARËT ME KËRKUAR MARRËVESHJEN O, QË NUK
  ËSHTË PORTOKOLUAR FARE; DHE, QË DO TË NA DËNOJNË TERË EUROPËN E RUSINË
  PËR KRIME GJERË HOLOKASUTE MË GJENOCIDALE KUNDËR TERË PELLAZGO ILIRO O
  MBARË SDHQIPATRISË HEJ, MBARË SHQIPTARISË!!” REFUGJATË TË LUFTËS MANI USA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *