Nje sulm masiv kibernetik global raportohet se ka prekur nje numër te madh organizatash ne te njëjtën kohe. Kompjuterët e mijëra zyrave raportohet se janë bllokuar nga nje program qe kërkon 300 dollarë ne monedhën elektronike “Bitcoin”.

 

Ka patur denoncime per sulme te tilla te hakersave ne plot 74 shtete, përfshirë Britanine, SHBA-ne, Kinen, Rusinë, Spanje, Italine e Tajvanin. per kete arsye, ekspertet e sigurise kibernetike mendojnë se ato kane lidhje me njeri-tjetrin.

 

Fillimisht u raportua per nje sulm te hakersave ne sistemin shëndetësor britanik, por me pas u konstantua se behej fjale per nje sulm edhe me te gjere, ne sistemet e dhjetëra kompanive. Autoritetet thonë se qëllimi kryesor i hakersave është te përfitojnë maksimalisht nga situata, duke bere para.

 

Arsyeja perse është kërkuar qe fondet te jepen përmes monedhës elektronike Bitcoin, është se ajo nuk është e gjurmueshme nga autoritetet. Hetimet vazhdojnë per te zbuluar deri ne c’pike është realizuar sulmi kibernetik dhe cilat jane pasojat e tij.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *