Një stuhi e fuqishme goditi Shqipërinë gjatë natës duke shkaktuar dëmë të shumta dhe përmbytje në disa qytete të vendit.

Probleme të konsiderueshme janë evidentuar ne Shkodër, Lezhë, Fushë Krujë, Durrës dhe Tiranë.

Megjithatë fatmirësisht nuk raportohet për persona të lënduar. Më së shumti raportohet për makina të dëmtuara sidomos nga rrëzimi I pemeve dhe dëmë te tjera materiale në biznese dhe në mënyrë të vecante në bujqësi.

Rrugët e disa qyteteve janë  përmbytur, përfshi këtu edhe Tiranën, mirëpo për fat të mirë stuhia dhe reshjet kane qënë gjatë natës dhe situata është normalizuar disi, në mënyrë të vecante në qarkullimin e mjeteve.

Të premten pasdite Agjencia Kombëtare e Mbrojtjes Civile kishte paralajmeruar një situatë të tillë problematike nga moti I keq dhe për këtë arsye I kishte kërkuar nëpërmjet një shpresë 5 prefekturave Shkodra, Lezha, Fieri, Vlora dhe Gjirokastra që të merrnin masat e duhura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *