Performanca ekonomike e Shqipërisë është e qëndrueshme dhe konsolidimi fiskal vazhdon. Ky është vlerësimi i agjencisë së kreditimit “Standard and poor’s”, e cila ne termat afatgjate dhe afatshkurtër e vlerëson Shqipërinë me nivelin B+. Ky trend pritet te vijoje pavarësisht devijimeve që mund të sjellin zgjedhjet e përgjithshme parlamentare të vitit 2017 , – thuhet ne komunikatën e Agjencisë Ndërkombëtare të Vlerësimit. Në këtë vlerësim vihet theksi dhe të roli i Fondit Monetar Ndërkombëtar në konsolidimin fiskal te Shqipërisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *