Një sondazh i Ipsos tregon se partia e kryeministrit britanik, Rishi Sunak, do të përballet me humbjen më të rëndë në historinë e saj.

Partia Laburiste e Sir Keir Starmer mund të fitojë më shumë se 450 vende në shumicën më të madhe të çdo qeverie të pasluftës, sipas rezultateve sondazhit me afro 20,000 pjeswmarrws. Në veçanti, partia laburiste mund të fitojë 453 vende për konservatorët vetëm 115.

Kjo, do të thotë se, nëse anketuesit konfirmohen, laburistët do të kenë një shumicë historike prej 256 deputetësh më 4 korrik, më e madhja e çdo qeverie të pasluftës, ndërsa numri i deputetëve konservatorë do të bjerë në mënyrë dramatike me konservatorët e lartë që do të humbasin vendet e tyre. Laburistët ende kryesojnë konservatorët me 20 pikë.

I njëjti sondazh parashikon gjithashtu se Lib Demokratët mund të fitojnë 38 vende, Partia Kombëtare Skoceze 15, Të Gjelbrit tre vende, ashtu si partia e ekstremit të djathtë Reforma në Mbretërinë e Bashkuar e Nigel Farage.

E djathta ekstreme Farage duket se do të përmbysë një shumicë të madhe konservatore dhe do të fitojë në Clacton, ndërsa ish-udhëheqësi laburist Jeremy Corbyn, i cili po qëndron si i pavarur, mendohet të mposhtet nga partia e tij e vjetër në Islington North.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *