Një përplasje mes kartelëve të drogës dhe policisë si nëpër filma u regjistrua ne meksike . Në fund viktimë e kurthit mafioz mbeten 13 efektivë te policië. Në fakt ky nuk është një film por një ngjarje e rëndë në perëndim të Meksikës.

 

Policia ndermorri një operacion në një nga shtetet më të dhunshme. 42 oficerë me 5 kamionë shkuan ne vendin ku ishte parashikuar mnderhyrja. Autoritetet ishin përgatitur për më të keqen, por kjo nuk mjaftoi.

 

Më shumë se 30 persona të pajisur me automjete të blinduara I zune prite kamioneve te policisë për t’I sulmuar. Ata hapën zjarr ndaj forcave t eta agazhuara ne operacion, duke lënë 13 efektivë të vdekur dhe 9 të tjerë të plagosur.

 

Kjo është përplasja më e rëndë e regjistruar prej vitesh në Meksikë në vendin ku bandat e drogës lulëzojnë.

 

Guvernatori I shtetit e cilësoi sulmin si frikacak dhe djallëzor, ndërsa premtoi se autorët do të marrin ndëshkimin e merituar.

 

Pas sulmit, në zonën e ashtuquajtur nga kartelët si “Toka e Nxehtë” u shtua prezaenca e forcave te policisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *