Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi raportoi se deri tani në Karaburun janë hedhur mbi 300 mijë litra ujë për të neutralizuar vatrat e zjarrit.

 

Ai theksoi se Forcat e Armatosura do të vazhdojnë punën e tyre për të eleminuar çdo vatër zjarri, teksa shtoi operacioni për shuarjen e flakëve vështirësohet nga temperaturat e larta, era dhe relieve.

“Mbi 300 mijë litra ujë janë hedhur mbi zonën e Karaburunit për të neutralizuar vatra të ndryshme zjarri. Operacionet e Forcave të Armatosura do të vazhdojne me intensitet për të eleminuar plotësisht çdo vatër. Temperaturat e larta, relievi dhe era e bëjnë akoma më kompleks operacionin. Ndërkohe janë marrë të gjitha masat që ne rast nevoje të shtohen trupat dhe mjetet nga ajri dhe toka.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *