Subscribe

Gërmimet arkeologjike nga veriu i Shqipërisë deri në Jug, janë shtuar, e ndërsa rëndësia e tyre sipas arkeologeve franceze dhe shqiptare është themelor për të hedhur dritë mbi periudhën Ilire.

Zbulimi se fundmi i një qyteze të vogël  në Bushat të Shkodrës, sipas arkeologut Luan Perzhita, është një fakt,  i shtrirjes së popujve Ilire në hapësirën e Ballkanit Perëndimor.

Ministrja e Kulturës Elva Margariti, e cila ishte e pranishme në konferencën ndërkombëtare “ Identiteti i Ilireve” zbuloi se po harton një plan restaurimi dhe menaxhimi i pasurive arkeologjike në Durrës.

Këtë iniciative Arkeologu Neritan Cekaj e kritikoi, ndërsa akuzoi Ministrinë se ne çdo projekt arkeologjik ajo angazhon arkitekte dhe arkeologe të huaj.

Konferenca e organizuar nga ambasada franceze dhe Instituti i Arkeologjisë, risolli edhe nje here ne vëmendje debatin e shtrirjes se fiseve Ilire, dhe nëse ishin pasardhës te Pellazgeve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *