Subscribe

Eda Gemi është pedagogia shqiptare në Greqi, të cilën partia e majte PASOK e ka përzgjedhur si kandidature për deputete ne parlamentin europian.

Per Gemin e cila jeton prej 27 vitesh ne vendin fqinj, parlamenti europian eshte nje institucion i njohur fale punes se saj te vazhdueshme ne instancat e larta te qeverisjes ne Athine.

Pedagogia ndau me shikuesit shqiptare eksperiencen e saj si candidate per eurodeputete ne emisioni “Kapital” te gazetarit Aleksander Furxhi ne Vizion Plus.

Zonja Gemi e sheh mbi te gjitha kandidaturen e saj si nje hap te emancipimi te vete shoqerise greke. Ajo shprehet se ndonese ajo eshte e para shqiptare qe synon hap dyert e perfaqesimit ne parlamentin europian.

 

EDA GEMI

KANDIDATE PER EURODEPUTETE

Shqiptaret tashme jane faktor politik pasi kane voten per here te pare shqiptaret kane nje kandidat nga radhet e tyre qe njeh mire problematikat.

Ne Greqi rreth 200 mije shqiptare te cilet jane shtetas greke ushtrojne te drejten e tyre per zgjedhjet e majit te parlamentit europian dhe zeri i shqiptareve pritet te degjohet nepermjet votes perpara se vendi yne te jete pjese e BE.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *