Rreth 70 të burgosur të burgjeve të Korfuzit, pjesa dërrmuese e tyre me kombësi shqiptare, kanë hyrë në grevë urie.

Ata kanë paraqitur një sërë kërkesash, duke përfshirë lehtësimin e rreptësisë së kritereve me të cilat vendosen licencat dhe lirimin me kusht.

Njëkohësisht ngrenë një sërë çështjesh që kanë të bëjnë me rekrutimin e personelit infermieror dhe punonjësve socialë, si dhe të një mjeku rezident.

Një i burgosur, i cili foli me telefon për mediat shqiptare, kërkoi ndërhyrjen e ambasadës shqiptare pranë autoriteteve greke për të plotësuar kërkesat e tyre.

Burime nga Administrata e Burgut të Korfuzit theksuan për ERT-në se lirimi me kusht ose licencat e burgut miratohen nga Këshilli i Burgjeve i kryesuar nga një prokuror dhe vendimet nuk lidhen vetëm me kriterin kohor, por marrin parasysh shumë parametra të personalizuar.

Sa i përket kërkesave për personel, të njëjtat burime nënvizuan se ka një shpallje si për punonjësit socialë ashtu edhe për infermierët, pozicione që pritet të plotësohen në muajt në vijim, ndërsa sa i përket mbulimit mjekësor, megjithëse ka njoftim, nuk ka interes për pozicion.

Megjithatë, nevojat mbulohen me turne të mjekëve të NHS dy deri në tre herë në javë në klinikën e Burgut.

Greva e urisë filloi të enjten./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *