Të gjithë shqiptarët që kanë mbetur jashtë për shkak të mbylljes së kufijve së shpejti do të riatdhesohen.

Ka qënë kreu i qeverisë, Edi Rama i cili lajmeroi  se së bashku me Presidentin Ilir Meta po punojnë për të sjellë në atdhe rreth 1376 shqiptarë të identifikuar që kanë mbetur jashtë për shkak të mbylljes së kufijtë si pasojë e koronavirusit.

 

EDI RAMA

 

KRYEMINISTER I SHQIPËRISE

 

Kemi marrë shqetësime të mëdha nga bashkëqytetarë, fëmijët tanë që ndodhen jashtë vendit dhe i ka zënë lufta matanë kufirit. Edhe dje me Presidentin e kemi ndarë këtë shqetësim, edhe zyra e presidentit është e përfshirë në një bashkëpunim intesiv me ministrinë e Jashtme dhe Infrastrukturës dhe Energjisë dhe ministrin e shtetit për Rindërtimin që mbulon edhe koordinimin e kësaj përpjekje.Aktualisht janë të identifikuar dhe listuar si rezultat i ankesës dhe kërkesës së tyre 1379 shtetas dhe janë 2163 të raportuar.

 

Ndërkohë Rama përmes një komunikim të drejtpërdrejtë me qytetarët nga rrjeti i tij social facebook, tha se qeveria ka ndihmuar mbi 60 mijë familje në nevojë në këtë kohë pandemie.

 

Kemi ndihmuar me Shqipëriaqë duam.al. Kemi mbi 7431 adresime në kanal dhe kemi nisur adresimet, sigurisht. Unë jam këtu për të komunikuar me disa prej tyre. Dje mbi 60 mijë familje kemi ndihmuar, me në krye ministren e Mbrojtjes dhe më pas të gjitha strukturat e tjera.

 

Rama u bëri thirrje të gjithë qytetarëve në nevojë që të shprehin shqetësimet e tyre në portalin shqipëriaqëduam.al ku do të marrin ndihmë brenda 24 orëve.

One thought on “Shqiptarët do riatdhesohen/ Rama: Kush ka mbetur jashtë do kthehet në shtëpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *