Riaktivizohen vatrat e zjarrit në Lunxheri të Gjirokastrës. Situata është përkeqësuar sërish. Flakët po rrezikojnë banesat e disa fshatrave.

 

Raportohet se zjarri po avancon në drejtim të fshatit “Asim Zeneli”, si dhe në pjesën e sipërme të fshatrave Krinë dhe Kakoz.

 

Në vendngjarje kanë shkuar forcat zjarrfikëse, për të shuar flakët që janë përhapur në zonat e larta kodrinore. Si pasojë e situatës kritike, pritet evakuimi i banorëve.

 

Deri më tani, në Gjirokastër janë djegur 40 hektarë kullota dhe 500 rrënjë arre.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *