Subscribe

Një makinë “Ferrari” prodhim i vitit 1957 është shitur për një shifër rekord prej 32 milion eurosh, gjatë një ankandi në Paris.
Bëhet fjalë për modelin 335 Sport Skalieti, i cili fitoi në vitin 1958 ish çmimin e madh të Kubës. Kjo makinë që shënoi dhe një rekord për kohën, drejtohej nga dy pilotë britanikë, Stirling Mos dhe Mike Hawthorn. Ferrari prodhoi vetëm katër makina te këtij modeli. Rekordin botëror për makina e mbante serish një prodhim i “Koke Kuqes”. Modeli 250 GTO u shit në vitin 2014 për shifrën e 28.5 milion eurove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *